Bekjemper matmessig analfabetisme med god mat, kompost og bier

Selv om v?ret insisterer p? full sommer startet h?stundervisningen denne uken p? Geitmyra matkultursenter for barn. 15 skoleklasser fra 6. trinn skal fra frem til jul f? en hel uke hver med
undervisning i mat- og helsefaget p? matkultursenteret.
– Forst?elsen av hvordan mat oppst?r og hvordan den kan tilberedes er avgj?rende for barns helse og
matglede, sier Lene Gjelsvik, daglig leder p? Geitmyra matkultursenter.
– Vi bidrar til en matfaglig alfabetisme hos de unge slik at de kan gj?re egne gode matvalg i fremtiden.
F?rst ute var Abilds? skole som mandag presset egne epler til saft, h?stet og smakte p? gr?nnsaker, l?rte om kompost, h?ner og egg, s? bier i arbeid og fikk smake p? honning rett fra
bivoksen. I tillegg rakk de ? lage deilig mat av r?varene. Resten av uken skal elevene blant
annet l?re om b?rekraftig bruk av kj?tt og fisk, f? gode tips til de beste matpakkene og ikke minst oppdage at de faktisk er flinke til ? lage mat!
– Dette er en del av et l?ft for mat- og helsefaget, sier faglig ansvarlig Andreas Viestad.
– N?r vi setter matlagingen inn i en slik spennende sammenheng, blir det b?de teoretisk og praktisk kunnskap.

Undervisningen foreg?r i samarbeid med Utdanningsetaten i Oslo kommune.

Har du lyst til ? bes?ke undervisningen eller vil ha mer informasjon kontakt:
Lene Gjelsvik, daglig leder, 982 57582
Andreas Viestad, faglig ansvarlig 415 06633

Geitmyra matkultursenter for barns visjon er “Vi skal bidra til at s? mange barn og unge som mulig blir glade i mat som gj?r dem godt.” Dette arbeidet gj?r vi gjennom skoleundervisning, fritidskurs, barnehager, ?pen g?rd-arrangementer, nettportal med undervisningsopplegg og nasjonal spredning av informasjon om matkulturelle temaer. Vi underviser barn og unge om matopprinnelse, b?rekraftig dyrking og forbruk, helse, smak og matlaging.

Authors

Related posts

Top