Lar l?rlingene overta gourmetrestauranten

Etter ? ha mottatt flere nasjonale annerkjennelser for sitt fagoppl?ringsarbeid, g?r Scandic Neptun n? utradisjonelt til verks for ? ytterligere styrke dette arbeidet. I to uker lar hotellet l?rlinger overta hele driften av hotellets gourmetrestaurant.
Scandic Neptun ble i 2013 k?ret til ?rets Fagoppl?ringsbedrift av NHO, og i tillegg utnevnt til ?rets L?rebedrift av Norges Kokkemesteres Landsforening. Anerkjennelsene ble gitt med begrunnelse i hotellets systematisk gode oppl?ring for et stort antall l?rlinger i ulike fag. N? ?ker Scandic fokuset p? dette arbeidet og innf?rer L?rlinguker hvor l?rlingene f?r drive gourmetrestauranten Lucullus p? egenh?nd i 2 uker.
? Dette er noe helt nytt, men vi er trygge p? at opplevelsen vil bli fantastisk b?de for l?rlingene og for gjestene som bes?ker oss i perioden. L?rlingene har allerede lagt ned mye tid og engasjement i dette, og venter entusiastisk p? ? m?te gjestene som kommer, sier hotelldirekt?r Asle Prestegard p? Scandic Neptun.
Bransjeinitiativ
Scandic Neptuns l?rlinguker omfatter hotellets kokk-, servit?r- og resepsjonsl?rlinger, og inneb?rer at disse for ansvaret for hele driften av hotellets restaurant. Scandic Neptun har ogs? i samarbeid med Hotell og Restaurantfag invitert l?rlinger fra andre hotell og restauranter slik at flere kan f? denne unike og spennende erfaringen.
? L?rlinger er en viktig ressurs for hele hotell- og restaurantbransjen, og ikke bare Scandic Neptun. De er kanskje de viktigste med tanke p? videreutvikling av bransjen. For oss er det derfor viktig at de f?r de mulighetene og det ansvaret de trenger. Derfor er fagoppl?ringsarbeidet noe som st?r h?yt p? agendaen hos oss, sier Prestegard.
Fullt ansvar
I l?pet av de to ukene l?rlingene f?r ansvaret for restauranten skal de utvikle en 5-retters meny med egen drikkepakke med og uten alkohol. De vil v?re ansvarlig for mottak av gjester, all tilberedning, servering og drift av kj?kken og restaurant i perioden. L?rlingansvarlige og avdelingsledere vil gi veiledning ved behov, men l?rlingene har selv hovedansvaret.
Lokalt inspirert meny
Den 5-retters menyen som er utviklet av l?rlingene tar utgangspunkt i r?varer fra stedene kommer fra. Dette inneb?rer for eksempel granité av Kannesteinen Akevitt fra M?l?y, hvor kokkel?rling Kristoffer kommer fra. I tillegg vil l?rlingene demonstrere teknikker som flambering, transjering, sabling av champagneflasker og ferdigstillelse av retter ved bordet.
L?rlingukene vil bli gjennomf?rt p? Scandic Neptun i uke 8 og 9 i ?r.
For mer informasjon, vennligst kontakt:
Asle Prestegard, hotelldirekt?r Scandic Neptun, tlf 922 02 432
eller e-post [email protected]

Hver dag arbeider Scandics 10 000 medarbeidere mot ett eneste m?l ? at du skal trives. Som Nordens mest milj?vennlige hotellkjede har vi alltid fokus p? milj?, samfunnsansvar og tilgjengelighet. Scandic er Nordens st?rste hotellkjede med ca 160 hoteller i ?tte land og totalt 30 000 hotellrom og en omsetning p? ca 923 millioner euro. Vi vil v?re mer enn bare et hotell ? vi skal v?re et sted hvor mennesker m?tes, jobber og inspireres.

hastags:

#asle prestegard

Authors

Related posts

Top