Premiere for Jamie Olivers h?stmeny p? Scandic

Scandic fortsetter ? utvikle god mat til fornuftige priser p? sine restauranter i Norden sammen med den verdensber?mte kokken Jamie Oliver. Fra 2. oktober kan du nyte Jamies nye h?stmeny. Menyen er basert p? sesongens r?varer og skal friste til hyggelige middager p? m?rke h?st- og vinterkvelder.
?Jeg har n? samarbeidet med Scandic i fire ?r. Det begynte med at Scandic tok kontakt med meg fordi de ville h?yne niv?et p? mattilbudet sitt ytterligere. Etter ? ha bodd p? et Scandic-hotell forsto jeg at hotellkjeden ikke bare hadde gode verdier i bunnen for sin forretningsdrift, men ogs? et godt mattilbud. Det gjorde det utfordrende ? gj?re tilbudet enda bedre, men vi startet med barnemenyen. Det ble en stor suksess, og siden da har vi samarbeidet p? en inspirerende og vellykket m?te, sier Jamie Oliver.
Her er menyen:
Forrett:
Kremet skogsoppsuppe med krydder, soppcrostini og nordisk ost
Hovedrett:
Lammel?r med potetmos, stekte r?dbeter og rotselleri
Dessert:
Epletrifle med krem, yoghurt og hasseln?ttkrokant
?Det er alltid morsomt ? skape ny retter og menyer sammen med Scandic. De bryr seg virkelig om kvaliteten p? maten som skal tilbys gjestene, og de leter alltid etter nye og spennende m?ter ? tilberede den p?, sier Jamie Oliver.
For mer informasjon kontakt:
Margareta Thorgren, VP Group Communication, tlf: +46 721 70 92 53

Her er oppskriften til hovedretten:
Lammel?r med potetstappe, stekte r?dbeter og rotselleri
2 porsjoner
? 2 x 350 gram lammel?r
? 2 kvister fersk rosmarin
? Olivenolje
? 1 st r?dl?k
? 1 st gulrot
? 1 selleristang
? 4 hvitl?ksb?ter, 2 hakkede, 2 pressede
? 1 ts hvetemel
? 1 ts tomatpuré
? 2,5 dl r?dvin
? 5 dl vann
? 200 gram rotselleri
? 1 ts spisskarve
? 200 gram ferske r?dbeter
? Noen kvister timian
? 250 gram poteter, gjerne Asterix med r?dt skall

1. Sett ovnen p? 175 grader.
Velg en gryte som rommer lammel?rene, men som ikke er un?dig stor. Legg gryten opp ned p? et bakepapir, tegn med en strek rundt kanten og klipp s? ut sirkelen.
2. Hakk l?k, gulrot, selleristangen og to hvitl?ksb?ter. Bruk en skarp kniv og skj?r forsiktet et snitt n?re benet p? overdelen av lammel?rene og plasser en rosmarinkvist i hvert snitt. Gni lammel?ret inn med litt olivenolje, salt og pepper. Stek lammet p? middels varme i gryten i 8-10 minutter eller til det har blitt gyllent.
3. Ta opp lammel?rene fra gryten og legg de til side. Hell i en skvett med olivenolje og stek de hakkede gr?nnsakene. R?r om ved behov til gr?nnsakene har blitt myke og gyllene. Det tar om lag fem minutter. R?r inn melet etterfulgt av tomatpureen og vin. La det koke til vinen er redusert og sausen har tyknet, tilsett s? vannet og la det koke opp. Legg tilbake lammet i gryten, plasser forsiktig bakepapiret du klippet ut over maten, legg s? p? lokket og sett gryten i midten av ovnen i om lag to timer eller til kj?ttet har blitt m?rt og l?sner fra benet.
4. Vask r?dbetene og skj?r de i b?ter. Skj?r rotsellerien i cirka tre centimeter store biter. Press resten av hvitl?ken. N?r en time gjenst?r, bland rotsellerien, spisskarven og litt olje og ha det det i den ene halvdelen av en langpanne. Bland r?dbetene med en skvett olje, hvitl?k og timian og legg det i den andre halvdelen av langpannen. Hold de ulike rotfruktene fra hverandre. Dekk til pannen med aluminiumsfolie og sett det inn i ovnen under gryten. Ta av foliet etter 30 minutter, og la den st? inne i ovnen i totalt en time.
5. N?r 20 minutter gjenst?r, kok potetene i saltet vann i 10-12 minutter til de er gjennomkokte. Hell av vannet og vent en stund, mos deretter potetene og bland i litt olje, salt og pepper.
6. Fordel potetstappen p? to tallerkener, legg p? litt stekte rotfrukter og plasser lammel?ret p? toppen. Hell over noen skjer med saus og server med et glass r?dvin.
Oppskriften er laget av Scandic sammen med Jamie Oliver.
Hver dag jobber de 6 600 medarbeiderne p? Scandic med ett eneste m?l for ?yet ? at du skal trives. Som Nordens gr?nneste hotellkjede har vi alltid fokus p? milj?, sosialt ansvar og tilgjengelighet. Scandic er Nordens st?rste hotellkjede med 160 hotell i ni land og sammenlagt 29 910 hotellrom med en omsetning p? 842 millioner euro. Vi vil v?re mer enn bare et hotell ? et sted der mennesker treffes, jobber og inspireres.

Authors

Related posts

Top